Marker AR

Marker AR werkt op basis van een herkenningspunt in een object, net als een QR-code. Via een smartphone of AR bril wordt er een laag virtuele data over het object gelegd.

Transformeer een saai visitekaartje naar een 3D holografische presentatie, laat spelkaarten tot leven komen met table-top AR games of voeg recepten toe aan producten in de supermarkt. Ontdek de mogelijkheden met een Augmented Reality App.

Gratis demonstratie

Markerless AR

Markless AR gebruikt de fysieke wereld om zo een laag digitale informatie toe te voegen. Snapchat is een goed voorbeeld van deze technologie.

Laat buitenlandse borden met een AR-bril vertalen naar je eigen taal, bekijk ruïnes in hun volle glorie of richt je huis in met virtuele meubels. Zo is er nog veel meer mogelijk met een Augmented Reality App

Neem Contact op

De kosten van een Augmented Reality App

Wat een Augmented Reality App laten maken kost, is sterk afhankelijk van de wensen, omdat AR App ontwikkeling altijd maatwerk is. De AR Experts leggen uiteraard altijd uit wat de mogelijkheden zijn, en hier hoort bij binnen welk budget.

Zo zorgen we ervoor dat we hier hetzelfde over denken, en dat de kosten voor de ontwikkeling van je Augmented Reality App naar verwachting zijn.

De mogelijkheden verkennen

Binnen Augmented Reality App ontwikkeling is er veel mogelijk, hier is ook de prijs van een AR App van afhankelijk. Het ervaren van AR is wel essentieel, om te begrijpen wat het kan doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs om kennis te maken!

Maak een afspraak

Remote expert

De juiste experts op de juiste plek, binnen no-time? Met Remote Expert kan real-time ondersteuning worden gegeven met augmented reality.

AR brengt snelle en effectieve klantenondersteuning op de juiste plaats. Voor het optimaliseren van onderhouds-, reparatie- en ondersteuningsprocessen en om kosten te verlagen.

Met één druk op de knop rechtstreeks technici verbinden?

Vraag een AR Workshop aan

Portfolio

Een aantal projecten waaraan we als AR Experts hebben gewerkt.

Proces

Van begin tot eind betrokken. Van idee naar uitvoering tot aan presentatie.

Het Team

Deze experts staan voor jou klaar. Alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Contact

Meer informatie, een vrijblijvende demonstratie of gewoon een bakkie doen? Wij horen graag van je.

AR Experts
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@ar-experts.nl

BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283

Onderdeel van VR Owl

Zusterbedrijf

Contactformulier

Vul het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op.

Aanvullende informatie

Hoe werkt AR App development?

Bij een AR App laten maken wordt er niet uitgegaan van hardware of software, maar van de toepassing. Op basis van het idee en de beoogde doelgroep kan er een plan worden gemaakt om de app te realiseren. Wanneer deze fase nauwkeurig wordt uitgevoerd kan er veel tijd en geld worden bespaard.

Op basis van de doelstellingen wordt vervolgens een passend platform gekozen en budget opgesteld.

Kies het juiste platform

Er zijn ruwweg drie platformen voor Augmented Reality applicaties die op dit moment relevant zijn:

  1. Smartphones
  2. Tablets
  3. Smart Glasses

Welke plaftorm kies ik voor AR Development?

  • Smartphones zijn draagbare alleskunners die vrijwel iedereen op zak heeft. Bij een AR App laten maken bestaat de doelgroep vaak uit consumenten, denk aan promotionele Augmented Reality apps.
  • Tablets zijn vooral geschikt voor gebruik binnen, en bieden de mogelijkheid voor meerdere personen om op het scherm te kijken. Hier wordt vaak gebruikt van gemaakt in een professionele setting.
  • Smart Glasses worden momenteel vrijwel exclusief gebruikt voor professionele doeleinden. Je hoeft bij een AR App laten maken alleen maar rekening te houden met de eisen binnen de organisatie, er is zo veel meer controle over de situatie en omstandigheden.

Naast de hardware speelt ook de keuze voor het besturingssysteem een rol. Bij smartphones en tablets is ARKit het platform voor Apple producten, ARCore is bestemd voor Android producten zoals die van Google en Samsung. Bij Smart Glasses wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een vereenvoudigd Android systeem waar fabrikanten hun eigen schil overheen plaatsen.

AR App Development technologiën

Ons doel is om nieuwe technologieën zoals de Apple ARKit, ARCore en Google Tango te gebruiken en deze zo voor iedereen beschikbaar te maken.

In AR App Development maken we gebruik van AR technologie die té interessant en veelbelovend om alleen te gebruiken als een eenmalige truc, om vervolgens in de hoek te belandden. Tenminste, dat is wat we geloven.

Boeing en AR App Ontwikkeling

Ontwikkeld door Boeing-ingenieurs om te helpen bij het leggen van kabels in vliegtuigen, wordt AR tegenwoordig gebruikt in een verscheidenheid aan industriële toepassingen, zoals:

  • productieplanning
  • onderhoud
  • een digitale service- en onderhoudshandleiding
  • training en opleiding

Dit is zowel voor gebruik op de markt (wat eerder retail-gericht zou kunnen worden gezien) als op beurzen.

AR Apps laten maken

Augmented Reality is dé trend voor 2017, steeds meer bedrijven laten AR applicaties maken voor verschillende toepassingen en doelgroepen. Hoe kun je AR apps laten maken, wat zijn de kosten en welke meerwaarde biedt het voor een organisatie? Laten we de ontwikkeling van Augmented Reality apps eens nader bekijken.

Toepassing of technologie?

 

Je kunt uitgaan van de hardware zoals een smartphone of een slimme bril, het is beter om naar de toepassing te kijken en daar de juiste hardware bij te kiezen.

Wanneer je bijvoorbeeld iemand aan de lopende band gebruik wilt laten maken van Augmented Reality kun je beter AR apps laten maken voor Smart Glasses waarmee handsfree werken mogelijk is, terwijl voor andere toepassingen waar meerdere personen moet meekijken tablets meer geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan artsen in het ziekenhuis die met elkaar communiceren en daarbij AR content gebruiken. Ga altijd uit van de toepassing en kies daar de hardware bij die er het meest voor geschikt is.

AR apps ontwikkelen voor mobiele toestellen

Gelukkig hoef je als app ontwikkelaar niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Google kun je snel AR applicaties maken. Uiteraard heb je nog steeds goede ontwikkelaars nodig, maar de juiste tools zijn reeds beschikbaar. In combinatie met bestaande SDK’s en plug-ins wordt de doorlooptijd bij AR apps laten maken korter, en daarmee vaak ook de kosten voor Augmented Reality applicaties.

AR ontwikkelaar vinden

Ben je specifiek op zoek naar een goede AR developer? Neem dan contact op voor meer informatie. AR Experts heeft een team aan ontwikkelaars beschikbaar dat een professionele AR app kan bouwen voor verschillende toepassingen. Contact opnemen kan vrijblijvend, zodat u eens met een AR ontwikkelaar kunt sparren over de mogelijkheden voor uw AR applicatie!

Doelgroep voor Augmented Reality

Met AR apps laten maken is niet alleen de toepassing van belang, de doelgroep speelt uiteraard ook een rol. De eindconsument houdt van visuele prikkels en van interactieve spellen, binnen de industrie gaat het juist om efficiëntie en de verhoging van de productiviteit.

Met dezelfde hardware kun je alle doelgroepen bedienen zolang je rekening houdt met de specifieke wensen en vereisten voor elke doelgroep. Je moet je altijd de vraag stellen; voor wie is deze applicatie bedoeld? Zo kun je precies de juiste app maken voor de gebruiker, zonder overbodige en vaak verwarrende opties.

 

AR App ontwikkeling

AR Apps kunnen worden ontwikkeld op verschillende manieren, voor verschillende platformen. Zo is er de app ontwikkeling voor mobiele apparaten en AR Apps voor AR brillen, zoals de Microsoft Hololens en de Google Glass.

Kosten voor een mobiele app

Een AR app laten maken is in de regel niet goedkoop, toch zijn er grote verschillen. Wanneer je kunt voortbouwen op bestaande tools kan de ontwikkeling snel en betaalbaar verlopen. Wanneer het echte custom oplossingen betreft, bijvoorbeeld voor gebruik binnen een bedrijf, kunnen de kosten hoog oplopen.

Ook daarbij is het vaak de verbetering van bedrijfsprocessen en het besparen van kosten wat Augmented Reality app ontwikkeling beslist de moeite waard maakt.

Er is volop software en hardware voor de ontwikkeling van AR applicaties, neem contact op met een gespecialiseerde ontwikkelaar voor meer informatie.

AR App Development voor Educatie

Geanimeerde inhoud met Augmented Reality in klassikale lessen trekt de aandacht van studenten en motiveert hen om te studeren. Een AR App kan goed helpen in educatie. Extra gegevens kunnen worden toegevoegd, bijvoorbeeld een korte biografie van een persoon, leuke feiten, historische gegevens over sites of evenementen en met visuele 3D-modellen wordt door studenten anderwerpen sneller begrepen en opgenomen.

AR Apps tijdens huiswerk

Tijdens het huiswerk kunnen leerlingen bepaalde elementen van een boek scannen en tekst-, audio- of videotips ontvangen van docenten. Of ze kunnen nuttige informatie vinden over de cursus, een docent of andere studenten, wat kan leiden tot betere communicatie.

Voorbeelden van AR App development voor educatie

Hier vindt u een verzameling AR-apps die u kunt gebruiken met uw studenten.

Het meest voorkomende gebruik van AR App ontwikkeling kan worden gebruikt via AR apps op mobiele telefoons. Richt de camera van uw apparaat op iets dat de app herkent, en het genereert een 3D-animatie of video die wordt overgebracht op het scherm van uw camera. Het effect zorgt ervoor dat het door de computer gegenereerde item eruitziet alsof het er echt is.

Voorbeelden van AR Apps voor educatie

Onderstaande voorbeelden zijn bedoeld als inspiratie voor de mogelijkheden binnen AR App Development.

AR Flashcards – Animal Alphabet

Deze app maakt gebruik van augmented reality om de studenten te betrekken bij het leren van het alfabet.

HP Reveal AR App

HP Reveal (voorheen Aurasma) verandert de manier waarop we omgaan met de fysieke wereld. Ontdek AR, maak je eigen Augmented Reality en deel de magie met vrienden.

ZooBurst

Met ZooBurst kunnen verhalenvertellers van elke leeftijd hun eigen rijke werelden creëren waarin hun verhalen tot leven kunnen komen.

Star Walk

Star Walk is de mooiste sterrenwachtapp die je ooit op een mobiel apparaat hebt gezien. Het wordt je interactieve interactieve astro-gids voor de nachtelijke hemel, waarbij je elke beweging in realtime volgt en je toestaat om meer dan 200.000 hemellichamen te verkennen met uitgebreide informatie over sterren en constellaties die je vindt.

Amazing Space Journey

Neem deel aan een geweldige ruimtereis. Ontdek het zonnestelsel en verken de zon, de planeten en hun satellieten in verbluffende details. Neem de tijd en ruimte in beslag en observeer de positie en baan van de planeten.

MagicPlan CSI

MagicPlan CSI meet en tekent de plattegrond van een plaats delict door foto’s te maken. U kunt ook interessante items positioneren en de plattegrond opslaan.

Quiver

Kleurplaten zijn nog nooit zo leuk geweest! De Quiver-app combineert fysieke kleuren van ‘terug in de dag’ met geavanceerde augmented reality-technologie om jou en je kinderen een buitengewoon magische ervaring te bieden.

PopAR Viewer

Met de PopAR Viewer kun je Augmented Reality gratis uitproberen. Terwijl je aan het spelen bent, kun je een foto maken uploaden naar Facebook of bewaar hem op je apparaat.

AR Apps voor complexe producten

Bij grote en/of complexe producten zijn er vaak veel meer mogelijkheden, waar op een event zoals een beurs, of zelfs op locatie bij een bedrijf door gebrek aan ruimte de eigen producten niet volledig kunnen worden getoond.

Grote machines en installaties, of de binnenkant van onderdelen, wordt visueel door de visualisatie met AR. Goed gebruikt, bespaart Augmented Reality tijd en geld en zorgt AR voor een multisensorische en interactieve klantbenadering.

Zo krijgt de klant alleen de informatie die hij of zij nodig acht.

Wat is AR?

Wat is AR? Augmented Reality (AR) is een groeiend gebied van technologie waar het echte leven wordt aangepast en verbeterd door computergegenereerde beelden en geluiden.

Het verschil van AR met VR en MR (Mixed Reality)

Meer hierover weten? Dit artikel gaat hier verder op in: Verschil tussen VR en AR (en MR)

AR app development voor de industrie

Voor de industrie moet er vaak aagepaste AR Apps worden ontwikkeld. Vaak kunnen er koppelingen worden gemaakt met bestaande systemen, zoals een database, waaruit informatie kan worden opgehaald.

Zo wordt AR serieus bruikbaar.

Zo wordt bijvoorbeeld het delen van informatie via een AR bril mogelijk. Een route kan worden uitgestippeld, of de inhoud van een pakket kan live in beeld worden gebracht, door een doos te scannen, zonder dat je er in hoeft te kijken.

Alles onder één dak bij AR Experts

AR App Developers bouwen AR-apps voor vermaak, voor educatief en commercieel, maar ook voor gebruik in de medische wereld.

Wat je ook nodig hebt bij AR Experts, we kunnen het volledig bieden. Van AR App ontwikkeling voor iOs en Android, tot uitgebreide AR Workshops, presentaties en demonstraties om Augmented Reality te leren kennen.

AR App Development voor Retail

We zien AR App Development als een veelzijdige dienst die van toepassing is op alle merken en bedrijven die iets extra’s willen om hun doelgroep of bestaande klanten te bedienen. AR Experts doet aan AR App development, bijvoorbeeld voor AR in de Retail. Met verschillende technieken, en verschillende AR App Development platformen, zoals Project Tango van Google en ARKit van Apple.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid & App ontwikkeling

AR Experts voldoet altijd aan de eisen voor maatschappelijke verantwoord ondernemen; zeker internationaal. Wanneer het zakendoet met het buitenland, zoals bij bestellingen van AR Cardboards – een zelfontwikkeld product –

Naast het creëren van bijzondere ervaringen, richten we ons ook op het creëren van ervaringen met maatschappelijke relevantie of ervaringen die iets toevoegen aan de menselijke behoeften. Zo bieden wij één van onze zelfontwikkelde platformen, dat wij tot product hebben omgevormd, VR Sync, aan tegen gereduceerde prijzen voor non-profit organisaties.

Voorbeelden van functionele AR Apps

De meest populaire categorie ARKit applicaties voor iPhone is met afstand de spellen categorie. Toch zijn er veel meer mogelijkheden, zeker bij een custom AR App laten maken. Laten we enkele toepassingen eens wat nader bekijken:

1. AR App als uitleg van complexe zaken

Zien is geloven, door een ingewikkelde theorie voor je ogen te zien verschijnen zul je de materie sneller begrijpen. Dit is van toepassing in het onderwijs, zelfs op de basisschool wordt al gebruik gemaakt van Augmented Reality. Denk aan een bol die met AR technologie kan veranderen in de aarde op elk moment in de historie, of de maan, of elk ander rond object door er een laag overheen te projecteren.

2. AR App als interactieve handleiding

Dit is een toepassing die nu al vaak wordt toegepast binnen de industrie, en dan met name voor gebruik op basis van AR brillen. Een monteur kan een stap-voor-stap handleiding volgen en zo procedures uitvoeren. Ook voor consumenten wordt deze Augmented Reality toepassing steeds vaker gebruikt. Zo zijn er al handleidingen voor auto’s die je precies laten zien waar je de olietank kunt vinden, en hoe je de olie kunt controleren en bijvullen voor AR beelden op de smartphone.

3. AR App als planning tool

Met Augmented Reality kun je als het ware in de toekomst kijken. Zo kun je een 3D model over een fysieke ruimte leggen tijdens de constructie van een gebouw. Je kunt als makelaar het CAD ontwerp van een woning laten zien terwijl dit huis nog niet is gebouwd. Zeker met de huidige generatie AR die ook afstanden kan bepalen, en kan meten is een AR App laten maken bij project planning zeer populair aan het worden.

4. AR App als verkoop argument

Je staat als verkoper op een beurs en wilt laten zien hoeveel kleuren van een bank er leverbaar zijn. Je kunt niet alle soorten meenemen, dat past niet op de stand. Met een AR App, eventueel in combinatie met een draagbare AR bril of AR Cardboard smartphone houder kun je alle producten op ware grootte laten zien, van een bank tot aan een auto.

5. AR App als menukaart

Iedereen kent het probleem van de menukaart in een restaurant. De beschrijving klinkt goed, maar wat krijg je eigenlijk op je bordje geserveerd? Er bestaan nu al Augmented Reality menukaarten waarbij je de gerechten voor je op tafel kunt zien, in volledig 3D. Daar loopt je het water van in de mond! Daarnaast zijn er ook al “Augmented” cocktails, via een AR app verandert een drankje in een glas tot een animerend spektakel. Heb jij te diep in het augmented glaasje gekeken?

Nu is een AR App laten maken nog een opvallende gimmick, of een manier om de concurrentie een stap voor te blijven. Over enkele jaren zal een AR App laten maken waarschijnlijk standaard zijn binnen vele sectoren. Aan de beschikbare hardware en software zal het niet liggen, wie komt er met een briljant idee?

Toepassingen voor uw branche

Wat kan Augmented Reality voor uw branche betekenen?

Marketing

Educatie

Logisitiek

Medisch

Retail

Marketing

Verrijk de customer experience, creëer ongekende merkinteractie en presenteer op een visuele en interactieve manier.

Meer informatie

Educatie

Augmented reality geeft inzicht in complexe leerstof en draagt bij aan een effectieve ontwikkeling.

Meer informatie

Logistiek

Optimaliseer processen met real time informatie uit diverse databronnen. Maak informatie direct visueel toegankelijk en stroomlijn het communicatieproces.

Meer informatie

Medisch

Maak complexe procedures en informatie inzichtelijk voor behandelaar en patient. Laat specialisten aan de andere kant van de wereld meekijken en -werken.

Meer informatie

Retail

Voeg waarde en diepgang toe aan het koopproces. Breng in store communicatie tot leven en maak winkelen leuker en persoonlijker. Voeg met AR een extra laag toe aan 2D communicatie op producten, POS en geprinte communicatiemiddelen.

Meer informatie