Efficiënter en effectiever

Optimaliseer processen door informatie geautomatiseerd en visueel te communiceren.

AR zorgt voor relevante informatie op basis van wat je ziet.  Door de juiste data op het juiste moment kunnen werknemers efficiënter en effectiever werken en

Wat kan AR voor jouw bedrijf betekenen?

Vraag een demonstratie aan

Lagere kosten

Bespaar op trainingskosten, verlaag het aantal fouten en stroomlijn het logistieke proces met visuele hulpmiddelen. Denk na over hoe simulatiemodellen en AR de hele productie versnellen in combinatie met de juiste data.

Verbeteren op kwaliteit, kwantiteit, snelheid en flexibiliteit?

Neem contact op

Toepassingen van AR in de (zware) industrie

AR & orderpicking

De AR bril kan de magazijnmedewerker direct naar de juiste locatie sturen. Eenmaal aangekomen kan het, het product scannen terwijl het zijn handen vrij heeft. Met deze informatie kan de werknemer ook continu gemonitord worden en kan het proces op de werkvloer worden geoptimaliseerd.

Complexe reparaties uitvoeren met AR

Een onderhoudswerknemer kan met de bril live hulp inroepen en via de AR bril relevante, visuele instructies ontvangen. De werknemer krijgt direct alle informatie en met zijn vrije handen de reparatie uitvoeren.

De mogelijkheden van Augmented Reality ontdekken?

NEEM CONTACT OP

Portfolio

Een aantal projecten waaraan we als AR Experts hebben gewerkt.

Het Team

Deze experts staan voor jou klaar. Alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Contact

Meer informatie, een vrijblijvende demonstratie of gewoon een bakkie doen? Wij horen graag van je.

AR Experts
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@ar-experts.nl

BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283

Onderdeel van VR Owl

Zusterbedrijf

Contactformulier

Vul het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op.

Aanvullende informatie

AR in het bedrijfsleven

Google maakte in 2013 de grote fout om hun eerste AR bril genaamd Google Glass te positioneren als virtuele assistent voor consumenten. De camera op de bril werd niet gewaardeerd vanwege mogelijke privacyschending, de bril op zich zag er te futuristisch uit en viel teveel op. Ook een gesprek voeren door hardop te praten werd niet altijd in dank afgenomen.

In 2017 hebben ze, net als andere fabrikanten van dit soort brillen, de aandacht verlegd naar de industrie. Binnen het bedrijf is het geen probleem om dit soort apparaten te gebruiken. Bij toepassingen voor de eindconsument, zoals interactieve handleidingen, digitale brochures en hulp op afstand is het belangrijk om applicaties te ontwikkelen die werken op bestaande smartphones en tablets.

Je komt inmiddels bij veel bedrijven al Augmented Reality oplossingen tegen, soms als pilot project maar ook daadwerkelijk in de productieketen. Het is mogelijk dat op verschillende afdelingen ook afwijkende hardware en software gebruikt wordt.

AR in jouw bedrijf toepassen

Zeker bij grotere organisaties is een goed beheer van de apparatuur en applicaties een vereiste. Informeer alvorens een keuze te maken voor een merk of type eerst bij een gespecialiseerd Augmented Reality bureau die alle mogelijkheden op een rij kan zetten, zodat je op basis van de onderneming de juiste keuzes kunt maken.

Neem contact op

En kijk verder in de aanvullende informatie voor specifieke toepassingen.

AR in je bedrijf

Van ontwerp, tot assemblage, tot order-picking, tot marketing: Augmented Reality vindt zijn toepassing het bedrijfsleven.

In de gehele keten binnen de industrie wordt Augmented Reality al toegepast. Laten we naar enkele praktijkvoorbeelden kijken waarmee de functionaliteit direct duidelijk wordt.

Om het een focus te geven nemen we de ontwikkeling van een auto als voorbeeld.

  • Prototype ontwerpen: Een bedrijf ontwikkelt een nieuw model auto. In de computer worden er allerlei testen uitgevoerd. Om de stakeholders op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen worden er normaal gesproken schaalmodellen gemaakt en presentaties gegeven. In plaats van een model kunnen de aanwezigen een levensecht 3D model zien met een Augmented Reality of Mixed Reality headset. Met name een MR headset is hier ideaal voor omdat je een zeer natuurgetrouwe weergave kunt tonen. In tegenstelling tot een Virtual Reality headset kun je nog steeds de omgeving zien, dus ook andere personen in de ruimte. Het is ook mogelijk om alle data wereldwijd te versturen, dus de stakeholders hoeven niet ter plekke aanwezig te zijn.
  • Assemblage: De onderdelen zijn in productie genomen en het personeel in de fabriek moet de onderdelen op de juiste plekken monteren. Hiervoor dragen ze een AR headset die voor elk object de juiste locatie aangeeft. Dit kan met virtuele “etiketten” en zelfs met complete 3D objecten. De software kan precies analyseren of elk object op de juiste plaats wordt gemonteerd.
  • Virtuele showroom: Geïnteresseerde autoliefhebbers komen naar de showroom of een autobeurs, maar wellicht is de auto nog niet helemaal klaar voor een live presentatie. Dat is geen probleem, want met een VR of MR headset kun je de auto alvast bekijken. Dat is zelfs mogelijk met de eigen smartphone van de bezoeker door een eenvoudige marker te plaatsen op de vloer in combinatie met een speciale app. Eventueel kan een verkoopmedewerker met een tablet meekijken en de virtuele auto realtime van een andere kleur voorzien, een leren bekleding toevoegen en meer aanpassingen maken.
  • Order picking: De auto wordt klaargemaakt voor levering. Er moet nog een speciale velg gemonteerd worden. De magazijnmedewerker ziet op het virtuele scherm direct de locatie van het artikel en de snelste route om daar te komen. De AR bril kan het product automatisch scannen, de werknemer heeft beide handen vrij om objecten te pakken en de wagen te besturen.
  • Communicatie: De auto is aangekomen bij de garage, de werknemer maakt met de ingebouwde camera van de AR headset een paar foto’s en mailt deze naar de klant, samen met een datum en tijdstip. De verkoper kan ook direct bellen, bijvoorbeeld via een videochat om de klant op de hoogte te stellen.
  • Interactieve handleiding: De auto is geleverd en de eigenaar probeert deze trots in de garage thuis. Meerdere autofabrikanten hebben al Augmented Reality handleidingen gemaakt ter vervanging van de gebruikershandleiding die toch niemand leest. Met een smartphone of tablet kan de eigenaar precies zien waar alle onderdelen zich bevinden en hoe je de koelvloeistof bij kunt vullen door alleen maar naar de motor te kijken via het beeldscherm.
  • Reparatie met hulp op afstand: De auto blijkt een defect te hebben. Een monteur komt langs en maakt gebruik van een AR bril om het probleem op te sporen. Omdat hij assistentie nodig heeft neemt hij via de bril contact op met een collega die in de fabriek werkt. De collega kan door de camera op de AR bril vanaf afstand meekijken en aanwijzingen geven.

Dit zijn een aantal specifieke plekken in het proces waarbij Augmented Reality en/of Mixed Reality voordelen bieden. Er zijn nog veel meer situaties te bedenken in elke industriële sector. Op dit moment worden AR brillen vaak gebruikt als communicatiemiddel, voor interactieve handleidingen, assemblage en orders verzamelen.

Augmented Reality applicaties ontwikkelen

Op dit moment werken de meeste AR brillen op basis van het Android besturingssyteem, hier zijn diverse ontwikkeltools voor beschikbaar. Afhankelijk van de toepassingen en functionaliteit kan er ook een smartwatch versie, tablet of smartphone versie van de apps worden gemaakt voor een complete integratie van software binnen de onderneming.

Zeker ook in de industrie moet rekening worden gehouden met de beveiliging van de applicaties, met name wat betreft de connectiviteit en de verspreiding van gevoelige bedrijfsinformatie.

AR app voor de industrie

Voor industriële doeleinden moet er vaak custom software worden ontwikkeld, vaak is het mogelijk koppelingen te maken met bestaande software zoals een centrale database. Zo wordt bijvoorbeeld het delen van informatie via een AR bril mogelijk. Een route kan worden uitgestippeld, of de inhoud van een pakket kan live in beeld worden gebracht, door een doos te scannen, zonder dat je er in hoeft te kijken.