Augmented Reality is dé trend voor 2017, steeds meer bedrijven laten AR applicaties maken voor verschillende toepassingen en doelgroepen. Hoe kun je AR apps laten maken, wat zijn de kosten en welke meerwaarde biedt het voor een organisatie? Laten we de ontwikkeling van Augmented Reality apps eens nader bekijken.

Toepassing of technologie?

Je kunt uitgaan van de hardware zoals een smartphone of een slimme bril, het is beter om naar de toepassing te kijken en daar de juiste hardware bij te kiezen.

Wanneer je bijvoorbeeld iemand aan de lopende band gebruik wilt laten maken van Augmented Reality kun je beter AR apps laten maken voor Smart Glasses waarmee handsfree werken mogelijk is, terwijl voor andere toepassingen waar meerdere personen moet meekijken tablets meer geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan artsen in het ziekenhuis die met elkaar communiceren en daarbij AR content gebruiken. Ga altijd uit van de toepassing en kies daar de hardware bij die er het meest voor geschikt is.

AR apps ontwikkelen voor mobiele toestellen

Gelukkig hoef je als app ontwikkelaar niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Google kun je snel AR applicaties maken. Uiteraard heb je nog steeds goede ontwikkelaars nodig, maar de juiste tools zijn reeds beschikbaar. In combinatie met bestaande SDK’s en plug-ins wordt de doorlooptijd bij AR apps laten maken korter, en daarmee vaak ook de kosten voor Augmented Reality applicaties.

AR ontwikkelaar vinden

Ben je specifiek op zoek naar een goede AR developer? Neem dan contact op voor meer informatie. AR Experts heeft een team aan ontwikkelaars beschikbaar dat een professionele AR app kan bouwen voor verschillende toepassingen. Contact opnemen kan vrijblijvend, zodat u eens met een AR ontwikkelaar kunt sparren over de mogelijkheden voor uw AR applicatie!

Doelgroep voor Augmented Reality

Met AR apps laten maken is niet alleen de toepassing van belang, de doelgroep speelt uiteraard ook een rol. De eindconsument houdt van visuele prikkels en van interactieve spellen, binnen de industrie gaat het juist om efficiëntie en de verhoging van de productiviteit.

Met dezelfde hardware kun je alle doelgroepen bedienen zolang je rekening houdt met de specifieke wensen en vereisten voor elke doelgroep. Je moet je altijd de vraag stellen; voor wie is deze applicatie bedoeld? Zo kun je precies de juiste app maken voor de gebruiker, zonder overbodige en vaak verwarrende opties.

AR App ontwikkeling

AR Apps kunnen worden ontwikkeld op verschillende manieren, voor verschillende platformen. Zo is er de app ontwikkeling voor mobiele apparaten en AR Apps voor AR brillen, zoals de Microsoft Hololens en de Google Glass.

Kosten voor een mobiele app

Een AR app laten maken is in de regel niet goedkoop, toch zijn er grote verschillen. Wanneer je kunt voortbouwen op bestaande tools kan de ontwikkeling snel en betaalbaar verlopen. Wanneer het echte custom oplossingen betreft, bijvoorbeeld voor gebruik binnen een bedrijf, kunnen de kosten hoog oplopen.

Ook daarbij is het vaak de verbetering van bedrijfsprocessen en het besparen van kosten wat Augmented Reality app ontwikkeling beslist de moeite waard maakt.

Er is volop software en hardware voor de ontwikkeling van AR applicaties, neem contact op met een gespecialiseerde ontwikkelaar voor meer informatie.