Dit jaar bestaat de iPhone tien jaar. Hoewel de Apple evenementen elk jaar met veel aandacht gevolgd worden door de pers en door Apple fans zijn de verwachtingen dit jaar extra hoog gespannen. Hoe gaan ze tien jaar na de eerst iPhone het concept van de smartphone nieuw leven inblazen?

De grootste nieuwe toevoeging lijkt Augmented Reality te zijn, gebaseerd op een combinatie van een nieuw design, extra hardware en innovatieve software.

Dit zijn onze verwachtingen van de Apple Keynote 2017 die op 12 september om 19.00u wordt gehouden in het nieuwe Steve Jobs Theater op het Apple Park. De geruchtenmolen omtrent de iPhone 8 draait op volle toeren, lees hier wat je de 12 kunt verwachten.

iPhone 8, of iPhone X, of iPhone Edition, of …?

Volgens het standaard systeem van namen zou Apple de iPhone 8 kunnen introduceren. Toch zijn er geruchten dat het de iPhone X gaat worden, de Romeinse aanduiding voor tien. Ook wordt de naam iPhone Edition genoemd.

Een liggende 8 is ook mogelijk, “∞” is het symbool voor oneindigheid.

In navolging van de iPad Pro zou er ook een iPhone Pro kunnen verschijnen met de iPhone 7 als basis iPhone waarbij de nummering wordt vervangen door jaartallen. Naast het nieuwe topmodel komen er ook twee toestellen op basis van de modellen die vorig jaar al zijn verschenen

Hoe ziet de nieuwe iPhone eruit?

Het toestel zal waarschijnlijk een 5.8” OLED scherm krijgen in een behuizing met een zeer smalle rand. Daarmee zal de totale omvang kleiner zijn dan de huidige iPhone 7 Plus.

De Home knop gaat helemaal verdwijnen, de hoofdtelefoon aansluiting keert niet terug en het is mogelijk dat er een vingerafdrukscanner aan de achterzijde toegevoegd wordt.

De camera’s aan de voorzijde en achterzijde hebben beide een 12MP resolutie, voorzien van een dieptescanner die niet alleen gebruikt wordt voor foto’s en Augmented Reality, maar ook om het toestel te ontgrendelen op basis van je gezicht.

De behuizing is waterdicht met een IP68 rating, weer iets beter als het model van vorig jaar.

Optioneel kun je de iPhone draadloos opladen. 

AR App Development

Een eigen Augmented Reality App? Bekijk:    AR APP ONTWIKKELING

iOS 11

Er zal geen nieuwe iPad geïntroduceerd worden, ook een nieuwe iPhone SE lijkt onwaarschijnlijk. Toch zal iOS 11, het nieuwe besturingssysteem voor mobiele Apple apparaten, een flinke meerwaarde betekenen voor de bestaande producten. 

Het grote scherm en de processorkracht van de iPad, en met name de iPad Pro zal veel beter benut worden, met echte multitasking, drag-and-drop tussen applicaties en een compleet nieuwe Dock onderin het beeld.

Apple is al enige tijd bezig de iPad als laptop vervanger te positioneren, met iOS 11 komen ze weer een stap dichterbij met deze doelstelling.

Apple en Google richten zich op Augmented Reality. Lees: Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen AR Core & AR Kit?

iPhone en Augmented Reality

Dit jaar draait het allemaal om Augmented Reality in Silicon Valley. Snapchat heeft al meerdere AR filters gelanceerd, Google heeft net voor de Apple Keynote hun eigen ARCore uitgebracht en je kunt vanaf november een Star Wars Jedi training volgen met een AR headset. We weten al dat ARKit onderdeel uitmaakt van iOS 11, we weten ook dat Augmented Reality gaat werken met de laatste generatie(s) iPhones en iPads. Maar we weten niet precies welke extra hardware in de nieuwe iPhone komt.

Naast de snellere A11 processor en de twee 12MP camera’s zou er een VSCEL lasersysteem gebruikt kunnen worden om diepte te scannen. Daarmee kunnen AR objecten heel nauwkeurig in de omgeving worden geplaatst.

Dit kan eveneens gebruikt worden om 3D gezichtsherkenning mogelijk te maken. Dat zou wel betekenen dat beide camera’s uitgerust moeten worden met deze laser of met een andere methode.

Lees hier alles over Apple & Augmented Reality.

Op 12 september weten we precies wat Apple te bieden heeft, dan zien we eindelijk welke geruchten kloppen. We houden je op de hoogte!