Tesla maakt nog geen auto’s die je eventjes uit voorraad koopt, klanten wachten al lange tijd op hun Tesla 3 model. Om deze mensen alvast een beetje te laten genieten heeft accessoire- en onderdelen leverancier Evannex een Augmented Reality Tesla 3 laten ontwerpen die je gratis kunt downloaden.

AR in de auto industrie

Weten wat AR in de automotive kan betekenen?    AR Automotive

Een proefrit maken gaat nog niet, daar is deze Tesla ook een beetje te klein voor.

Tesla Model 3 bekijken met de Evannex Marker

Evannex is een leverancier van Tesla accessoires en onderdelen, ze lieten Kinetic Vision een 3D versie maken die je via de Kinetic Vision AR Experience kunt bekijken. Deze app is beschikbaar voor Android en Apple toestellen en gratis te downloaden. Na het installeren van de app hoef je alleen nog maar de Evannex marker te scannen en je ziet direct een glanzende, rode Tesla Model 3 verschijnen.

Je kunt helemaal rondkijken, zelfs het interieur is zichtbaar. Een tip voor de “hackers” met heel veel printerinkt: Hoe groter je de marker afdrukt, hoe groter de Tesla lijkt. Bekijk een demonstratie in het onderstaande filmpje:

 

 

Tip: Projecteer de marker met een beamer voor een levensgroot model.

Augmented Reality in de auto

Dit is een leuke manier om een product te promoten, toch gaat de auto industrie veel verder met AR technologie. Hier zijn twee voorbeelden van AR displays in de auto:

  • Visteon: Een belangrijk doel van de Visteon HUD (Heads Up Display) is de automobilist te laten zien wat een automatisch bestuurde auto “ziet”. Zo weet je dat de computer op de juiste zaken let. De technologie voor zelfstandig rijdende auto’s staat nog in de kinderschoenen, met deze grafische feedback zie je precies of alles klopt, en kun je indien nodig op tijd ingrijpen.
  • DigiLens: De technologie zal toegepast worden in Continental auto’s en geeft informatie weer op de voorruit, niet op een console in de auto zelf. Daarmee kun je altijd jouw ogen op de weg houden. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat de informatie niet afleid.

Augmented Reality verovert de auto industrie

Tijdens het ontwerpproces worden AR en MR headsets gebruikt wat veel efficiënter werkt dan de traditionele schaalmodellen, in de fabriek kan het personeel precies zien hoe ze onderdelen moeten installeren dankzij AR brillen, met een platte afbeelding zoals hierboven beschreven kun je “shoppen” voor je nieuwe auto, en in de auto zie je alles wat je moet weten voor je op de ruit.

Het lijkt haast wel of Augmented Reality gemaakt is voor de auto industrie, het is daarom niet verbazingwekkend dat alle grote automerken AR steeds vaker gebruiken. Ook kun je zelf een AR app laten maken