Daqri, professioneel ontwikkelaar van Augmented Reality brillen, heeft de app Anatomy 4D ontwikkeld. Met de app kun je het menselijk lichaam tot in detail bestuderen. Daqri timmert al even aan de weg en treedt zo toe tot AR in de zorg en AR in het onderwijs.

 

AR in de praktijk: Anatomie

Het lichaam is verdeeld in 11 lagen. Je kunt alles tegelijk zien, maar ook lagen weg halen. Hierdoor kun je gericht het skelet bestuderen of de bloedcirculatie.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd, print je de twee afbeeldingen die DAQRI beschikbaar stelt. Je kan de afbeelding vinden in de app onder het kopje “Target Library”.  Eén afbeelding geeft je een visuele weergaven van het hele menselijke lichaam. De tweede afbeelding geeft je een visuele weergave van het menselijk hart.

 

Toepassingen AR in het onderwijs en AR in de zorg

De app vormt zo een mogelijke toepassing voor AR in het onderwijs en biedt inspiratie voor toepasssing van AR in de zorg.

De afbeeldingen bevatten data die je met de app Anatomy 4D kan lezen. Voor het gemak hebben we de afbeelding van het menselijk lichaam onder deze blog geplaatst. Zo kun je voordat je de app gedownload hebt zelf ervaren hoe het werkt.

Binnen één seconde herkent de app de afbeeldingen en verschijnt er een visueel lichaam of hart. Het lichaam verschijnt op een vast plek. Je kunt dus inzoomen door er met je mobiel naar toe te bewegen. Het lichaam is verdeeld in 11 lagen. Door een laag aan te vinken wordt die zichtbaar. Dit geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld puur de spieren te bestuderen of het zenuwstelsel.

De app kan gebruikt worden voor leerlingen, leerkrachten, medische professionals en iedereen die het lichaam beter wil leren kennen. Een medische professional kan problemen van patient inzichtelijker maken en leerkrachten kunnen leerlingen beter lesgeven als de leerlingen een visueel beeld erbij hebben.

 

Bekijk het menselijk lichaam

Een animatie komt op het papier te liggen in een visualisatie, zoals hier te zien is. 

De animatie kan vervolgens worden aangepast om verschillende lagen te ontmaskeren. Vervolgens kun je met de camera dichterbij komen om in te zoomen op de specifieke animatie. Ideaal voor lesgeven in anatomie, van geavanceerd tot minder geavanceerd. Bovendien biedt het een goede bron van inspiratie voor verdere AR app ontwikkeling en (verdere) mogelijkheden voor  AR in de zorg.

 

Voorbeeld van de app in gebruik

Binnen de app kunnen verschillende ‘lagen’ van het menselijk lichaam worden verkend. Van de bloedvaten of huid, tot aan de botten.

Voorbeeld van Anatomy 4D AR App

Interesse in AR apps? We schreven al eerder een blog over AR Apps: De beste AR apps op een rij.

 

AR bril huren?

De Hololens heeft zijn beperkingen. Daarom hebben we bij AR-experts ervoor gekozen niet te investeren in deze bril, maar in de Daqri.

 

Augmented Reality Bril huren?

Neem contact met ons op:   Contact