Eindelijk, Magic Leap laat iets los!

Ondanks dat de hardware en software nog in de ontwikkelfase is, heeft Magic Leap een Creator Portal gelanceerd, om ontwikkelaars te helpen het best mogelijke gebruik van het platform te maken; al tijdens de pre-release periode.

Een pre-release Magic Leap Creator Portal?

Waarom? SDK’s, daarom.

Dit is een heel slimme pre-release methode. Hiermee zorgt Magic Leap er voor dat:

1. Voordat het product daadwerkelijk op de markt komt, bugs ontdekt worden.
  2. Voor developers is dit voordelig omdat ze zicht de technologie eigen kunnen maken.
  3. Bovendien zullen er sneller apps verschijnen die gebruikt kunnen worden met de Magic Leap AR brillen.

Resultaat: zo worden (potentiële) klanten eerder bediend en bovendien zorgt dit voor verkopen van AR brillen – kaching voor Magic Leap en alle AR app development er omheen.

Hou de verwachtingen laag

Verwacht dus ook niet te veel: de hardware en software van Magic Leap staat nu in een technische preview-fase. Sommige functies of functies van de Magic Leap-hardware of -software zijn nog niet beschikbaar, bevatten nog bugs of andere defecten en / of kunnen nog fouten vertonen, zoals vertragingen en storingen vertonen.

Hoe werkt de Creator Portal van Magic Leap?

Eerst maak je een account aan, waarna je naar Creator Portal navigeert. Hiervoor moet je twee keer een geheime code invoeren die je per mail binnen krijgt. Maar dan?

Wat vind je in de Creator Portal?

Magic Leap SDK’s (Software Development Kits). Je vindt hier SDK’s packages voor verschillende platformen. Binnen deze pre-release zijn dit:

• Lumin SDK
  • Unity®
  • Unreal Engine
  • Lumin Runtime (komt binnenkort)

In de online portal vind je verschillende andere zaken, zoals de mogelijkheid je AR apps te uploaden.

SDK’s downloaden

De SDK’s zijn te downloaden in de Magic Leap PackageManager: zelfontwikkelde software waarin de SDK’s te vinden en te downloaden zijn.

Magic Leap SDK’s downloaden?

Magic Leap PackageManage

Hier een voorbeeld van de Magic Leap PackageManager, met daar in al een aantal SDK’s.

Magic Leap Package Manger
Voorbeeld van de Magic Leap PackageManger

Developers kunnen nog niet heel veel met deze release, zolang de Magic Leap AR bril er nog niet is. Maar binnen AR app development kunnen we ons wel gaan voorbereiden op de komst van de bril door pre-release al te ontwikkelen om zo het proces te versnellen, en zo de eerste te zijn die echt functionele AR Apps voor de Magic Leap op de markt brengt.

Wat worden de features in Magic Leap?

In de Creator Portal release is een aantal features te vinden die worden gereleased in de Magic Leap Creator Portal:

Onderstaande features worden in Unity® toegepast.

• Handgebaren
    Herken de handgebaren van de gebruiker en volg de positie van identificeerbare punten op handen, zoals de punt van de wijsvinger. Dit werd al duidelijk uit de vele video’s van Magic Leap.
  • World Raycast
    Vuur een straal af, die afgesneden (korter) wordt op basis van de dieptegegevens van de wereld.
  • World Meshing
    Toon de omgeving van de gebruiker als een netwerk met verbonden driehoeken dat kan worden gebruikt voor occlusie (occlusion) en fysica. “Captured meshes can be used for occluding objects.”

• Bug-gevoelig. De hoop is dat dit snel en accuraat wordt met de Magic Leap AR hardware.
  • World Planes
    Herken vlakke oppervlakken in de gebruikersomgeving voor het plaatsen van inhoud. Dit omvat tagging voor plafonds, vloeren en muren. Simpelweg: er kunnen objecten in de ruimte worden geplaatst, die je kunt plaatsen en schalen.
  • Image Tracking
    Plaats afbeeldingen in de omgeving. Deze kunnen statisch – gebonden aan de wereld – zijn, of bewegend.
  • Eye Tracking
    Hiermee kun je de interface bedienen met je ogen. Oftewel: de mogelijkheid om fixatiepuntpositie en oogcentra op te halen. Knipperingen kunnen worden gedetecteerd via de MLEy- en MLEye-interfaces.

• Als je in VR iets wil doen met je blik, moet je de hoof er heen draaien. Met Eye Tracking hoef je niet meer je nek te draaien, maar alleen je ogen.
    • Tinder: opgelet! We zien kansen: swipen naar links en rechts binnen AR.
  • Image Capture & Video Capture
    Foto’s en video’s van waar je naar kijkt. Tja, dat is toch wel het minste dat je zou verwachten.

Interesse in een AR App?

Neem contact met ons op: Contact