Je kunt de wereld gaan verkennen door je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan, je kunt ook een wereldbol ronddraaien om alle landen te bekijken. Met Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality kun je niet alleen de wereld in beeld brengen, je kunt er ook informatie aan toevoegen. Met AR, VR en MR oplossingen wordt iedereen een ware Phileas Fogg, je hebt niet eens 80 dagen nodig om de wereld rond te reizen.

  • Wat is Augmented Reality (AR)? Bij Augmented Reality wordt er een (platte) laag over het gezichtsveld geplaatst. Je kunt de werkelijkheid nog steeds zien, deze wordt aangevuld met nieuwe informatie.
  • Wat is Virtual Reality (VR)? Bij Virtual Reality zie je een compleet andere wereld, de werkelijkheid is niet meer te zien. Je kunt vrij rondkijken, en vaak ook vrij bewegen.
  • Wat is Mixed Reality (MR)? Bij Mixed Reality worden nieuwe elementen naadloos gecombineerd met de werkelijkheid waardoor echt en onecht niet meer of nauwelijks van elkaar is te onderscheiden.

Augmented Reality met ViewRanger Skyline

Fervente wandelaars gaan ook met hun tijd mee. Met smartphones en hiking apps kun je routes uitstippelen en prachtige wandeltochten maken. ViewRanger heeft een app waar je vele routes kunt downloaden en zo over de hele wereld veilig kunt wandelen. Met de nieuwe feature “Skyline” zie je op het beeldscherm precies waar bergen en bijzondere elementen zich bevinden, je kunt ook de route voor je voeten laten weergeven zodat je nooit verdwaalt.

AR App Development

Een eigen Augmented Reality App? Bekijk:    AR APP ONTWIKKELING

Virtual Reality met Google Earth

Google Earth is een virtuele wereldbol die je op elke computer kunt bekijken. Door de uitgebreide kaarten van Google Earth weer te geven met een HTC Vive headset kun je als een ware Superman of Supergirl over de aarde vliegen. Je ziet ook 3D gebouwen, je kunt zomaar over een brug stappen. Door de VR headset lijkt het alsof je echt als een vogel kunt vliegen.

Mixed Reality met Orboot

Dit Kickstarter project maakt van een bescheiden wereldbol een interactief avontuur. Door geavanceerde beeldherkenning en visuele markers op een speciale wereldbol te plaatsen zie je op het beeldscherm van een tablet Mixed Reality objecten verschijnen op de fysieke wereldbol. Landen komen naar voren en olifanten lijken over de aardbol te lopen. Zo leer je meer over verschillende landen en culturen. Omdat de informatie digitaal is kan deze eindeloos aangevuld worden.

Alle vormen van alternatieve realiteit hebben hun plaats in moderne educatie, van een virtuele reis vanuit je stoel tot een wandeltocht in de hei. Dankzij dit soort nieuwe technologie krijgen kinderen meer zicht op de wereld om zich heen, letterlijk en figuurlijk. Hoewel je voor Google Earth VR een dure HTC Vive headset nodig hebt met een snelle PC (die je ook kunt huren, HTC Vive headset huren), is er met goedkope en zelfs gratis apps in combinatie met een smartphone of tablet ook al veel te ontdekken.