De oplossing

De metingen van Bremans’ sensoren kunnen op afstand worden afgelezen en geven een signaal als de indicatoren boven of onder de afgebakende grenzen vallen. Wij ontwikkelden diverse AR componenten die real time data visualiseren. Bijvoorbeeld het cO2 gehalte van een ruimte of de temperatuur van een boiler.

Op locatie zelf kan de marker worden gescand, waarna er direct visualisaties van de resultaten verschijnen.

 

Het Resultaat

Breman beschikt over zo’n 400.000 verschillende sensoren. De mogelijkheden wat betreft de datavisualisatie van deze sensoren zijn dan ook oneindig. Omdat de AR presentatie op de beurs een groot succes was, is er direct een tweede project het leven ingeroepen.

Breman

Category: Applicatie
Project date: April 2018
Project: Blueberry


 

De vraag

Breman Installatietechniek is expert op het gebied van duurzame en energiebesparende oplossingen. Zij zien een grote toekomst in ketenmanagement, installatie en onderhoud met behulp van RFID tags. Deze draad-en batterijloze sensoren kunnen data ontvangen en communiceren en ingezet worden bij het weergeven van data/modellen in AR.

Komende tijd zet Breman vol in op RFID in de bouw. Tijdens Building Holland, een evenement in de RAI, wilden zij de toekomst van RFID in de bouw laten zien met een AR presentatie.

De toepassing

De slimme sensor is in staat om bijvoorbeeld automatisch een gaslek te detecteren, zodat er een alarmcentrale kan worden ingeschakeld. Met behulp van onze AR applicatie kan er direct worden afgelezen waar het probleem zich voordoet en kan het c02 gehalte in het gebouw worden gecontroleerd.

De AR toepassing wordt ook ingezet voor het vinden en assembleren van onderdelen van bijvoorbeeld een machine. De sensor weet exact waar er iets mis is. Vervolgens laat de AR toepassing zien waar dat precies is.