De oplossing

Wij hebben voor NuBuiten een applicatie gemaakt dat gekoppeld is aan hun eigen – reeds bestaande – CMS systeem. Om ervoor te zorgen dat de applicatie niet te zwaar zou worden, zijn er in eerste instantie alleen de 20 populairste modellen toegevoegd. Consumenten krijgen zo de mogelijkheid om kennis te maken met de app. De overige modellen kunnen ze vervolgens zelf in de applicatie erbij downloaden.

De tuinmeubelen kunnen in werkelijk grootte in de ruimte worden geplaatst en geven de consument daardoor een goed beeld van het product. Daarnaast kunnen de kleuren en materialen van het object gemakkelijk worden aangepast.  

NuBuiten

Category: Applicatie
Project date: July 2018
Project: AR Product visualiser
Content: Interne sales tool


 

De vraag

NuBuiten is dé verkoopspecialist op het gebied van diverse soorten hout. Daarnaast leveren zij speeltoestellen, buitenverblijven, blokhutten, schuttingen, sierbestrating en alle overige producten voor in de tuin.

Om de grootte van de producten voor de consument te visualiseren kregen wij de vraag om een deel van de catalogus in een augmented reality applicatie te zetten.

De executie

De data zoals de namen, prijzen en 3D modellen voor de AR visualizer kregen we opgeleverd vanuit NuBuiten. Wij hebben ons vervolgens vooral gericht op de achterkant van de applicatie: de user interface, CMS en de AR functionaliteit. Daarnaast hebben we een aantal extra functionaliteiten aan de app toegevoegd:

 

  • AR meetlint: om een extra service te bieden hebben we een meetlint functie toegevoegd. Om de gewenste afmeting te achterhalen beweeg je de telefoon van links naar rechts en vervolgens krijg je de gewenste afmetingen in cm tussen de twee punten.
  • Wishlist: de gebruiker kan inloggen in de applicatie en producten toevoegen aan een persoonlijke wishlist. Deze synchroniseert automatisch met zijn account op de webbrowser.
  • Inzicht: ten slotte hebben we NuBuiten inzicht gegeven in het gedrag van de gebruikers van de applicatie. Zo kunnen ze zien welke producten het meest worden gebruikt voor de AR visualizer, welke producten het vaakst in de wishlist worden gezet, etc.