De oplossing

We hebben voor Olssen een applicatie ontwikkeld voor ios bestaande uit drie onderdelen:

 

  • Meetlint

 

Het meetlint in de applicatie scant de werkelijke ruimte en geeft nauwkeurig aan hoeveel centimeter afstand er tussen punt a en b zit. Zo weet de klant zeker dat de locker past in de daarvoor bestemde ruimte.

 

  • AR visualizer

 

Alle lockers uit de catalogus die in de app staan kunnen op ware grootte worden geplaatst in de ruimte. Dit kunnen er meerdere tegelijk zijn. De lockers kunnen worden aangepast op basis van kleur of materiaal. Zo krijgt de klant een goed beeld van hoe de lockers zouden staan in het interieur en of de afmetingen overeenkomen met de ruimte. Ook is er een functionaliteit aan de applicatie toegevoegd om screenshots te maken. Zo kan de visualisatie op een later moment gemakkelijk worden gedeeld met belanghebbenden.

 

 

  • Offerte

 

Nadat de klanten aan de hand van de AR visualizer een goed beeld hebben gekregen van de locker is het tijd voor de volgende stap. Om het aantal aanvragen te verhogen is er een derde onderdeel aan de applicatie toegevoegd: de offerte. Klanten kunnen de gekozen lockers direct in een offerte plaatse. Dit gaat per precieze aantallen, kleuren, etc. Door slechts naam en mailadres in te voeren wordt de offerte direct verstuurd.

Olssen

Category: Applicatie
Project date: July 2018
Project: AR Product visualiser
Content: Interne sales tool


De vraag

Sinds 2004 verkoopt Olssen alle soorten en maten lockers. Groot of klein, van hout of metaal. Het allemaal te vinden in hun enorme assortiment. Maar een locker aanschaffen doe je niet zomaar, het is voor klanten belangrijk dat het design en de afmetingen passen bij de ruimte en het interieur.  

Olssen zocht naar een manier om dit voor haar klanten te kunnen visualiseren en daarbij de drempel binnen het verkoopproces te verkleinen.

De executie

 

Wij hebben een CMS systeem ontwikkeld waarmee de klant gemakkelijk zelf te werk kan gaan. Olssen kan hiermee inloggen via een portaal op de computer en vervolgens zelf alle data invoeren.

Nieuwe 3D modellen voor de visualizer, maar ook informatie als prijzen, beschrijvingen en aanbiedingen. Voor het design van de applicatie hebben we goed gekeken naar de website van Olssen en de huisstijl een-op-een overgenomen.